SD WAN illustrasjon

Et nettverk som holder tritt med teknologien

  • Reduserte kostnader
  • Bedre sikkerhet, økt ytelse og mer effektivt
  • Transportuavhengighet

Virtualisering (SDN) har revolusjonert datasenteret for lengst, og nå står WAN for tur.

I takt med applikasjoner som krever mer båndbredde, og et økt konsum av skytjenester, vil det bli for kostbart å stadig oppgradere MPLS-linjene mot utekontorene.

Transformasjonen krever nettverk som er smidige, fleksible og skalerbare.

NetNordic’s SD-WAN gir dere kostnadseffektiv oppkobling, forbedret applikasjonsytelse og kontroll, samtidig som vi sikrer tilgang til tjenestene og forretningskritiske applikasjoner.

Hvorfor SD-WAN?

Nettverket er jo selve navet i bedriften, men WAN-delen av nettverket har ikke utviklet seg i tritt med dagens moderne applikasjoner, skyen og hvordan data konsumeres – før nå.

SD-WAN er en revolusjon av tradisjonelle WAN, og bør være en del av enhver IT organisasjons nettverksstrategi.

SD-WAN fra NetNordic kombinerer ledende teknologier og administrerte tjenester for å hjelpe organisasjoner. Nettoresultatene er signifikante besparelser, forbedret pålitelighet, fleksibilitet og sikkerhet i nettverket.

Unikt posisjonert for å administrere en løsning som SD-WAN, benytter NetNordic en optimal miks av teknologier (MPLS, internett, 4G) på tvers av de mest optimale operatørene. I kraft av å være en teknologisk uavhengig aktør, kan NetNordic hjelpe organisasjoner av hvilken som helst størrelse for å oppnå uovertruffen synlighet, effektivitet og kontroll.

Hva er SD-WAN?

SD-WAN (Software-Defined WAN) bruker programvarebasert virtualisering og skybaserte teknologier for å forenkle leveranse av WAN-tjenester til utekontorer.

Programvaredefinerte nettverk (SDN) har vært tilgjengelig og mye brukt i datasenternettverk for å møte kravene til cloud computing.

Nå er fokuset skiftet mot wide area nettverk (WAN), som også kan optimaliseres for å tilfredsstille kravene til skyapplikasjoner og tjenester (SaaS, IaaS, PaaS).

SD-WAN gjør det mulig for IT- og bedriftsledere å distribuere rask, tilgjengelig og kostnadeffektiv internettbasert tilkobling – enkelt, raskt og med kvalitet, pålitelighet og sikkerhet.

Hovedkomponentene i en SD-WAN løsning inkluderer:

  • En enkel erstatning for tradisjonelle WAN-rutere, som er uavhengig av én enkelt WAN-transport (dvs. støtter MPLS, Internett, 4G, osv.) og kan fysisk terminere aksess direkte.
  • Støtte for lastdeling av trafikk over flere tilkoblinger på en effektiv og dynamisk måte, som kan baseres på forretnings- og/eller applikasjonspolicy.
  • SD-WAN-løsninger gir sikker VPN, og har muligheten til å integrere flere nettverkstjenester (f.eks. brannmur, WiFi, WAN optimalisering, switching, osv.).

Verdien av SD-WAN

Økning av SaaS-applikasjoner, større bredbåndstilgang, mobile brukere, flere tilkoblingspunkter og raskt behov for nye tjenester, er bare noen faktorer som har drevet behovet for bedre nettverk.

Brukere konsumerer mye data, noe som krever større båndbredde i virksomheten. Prioritering av tilgang til nettverksapplikasjoner, som ERP-systemer til streaming av video og samhandlingstjenester (Skype, Glip, WebEx), krever kontroll, synlighet, smidighet og sikkerhet.

Mens tradisjonelle arkitekturer som MPLS og VPN gir høy kvalitet, er de dyre, tidskrevende å installere og komplekse med ofte utilstrekkelig kapasitet. Dette gjør bl.a. at virksomheter kommer til kort og hindrer evnen til å distribuere nye nettverk til utekontorer, øke båndbredden på etterspørsel og støtte sky-migrasjoner. SD-WAN forvandler nettverket ved å forbedre ytelsen og driftseffektiviteten.

Interessert i å komme i dialog med NetNordic om SD-WAN?

NetNordic er Nordens ledende systemintegrator for kommunikasjon, nettverk og sikkerhet. Vi hjelper dere med design, planlegging, utrulling, prosjektledelse og teknisk support. Vi anbefaler dere den beste løsningen for å møte deres unike miljø.

Vår SD-WAN modell gjør at vi kan anbefale riktig nettverksløsning med hensyn til prising, båndbredde og leverandør.

For å gjøre dette på en bra måte trenger dere en tjenesteleverandør som er uavhengig med tanke på aksess, teknologi og leverandør – noe som gjør NetNordic til den ideelle partner.

Gjennom god dialog med dere kan vi tilby løsninger som gir dere fleksibilitet etter hvert som virksomheten endres.

 

Ønsker du å vite mer om SD-WAN?